Минулої неділі у вінницьких храмах запалав вогонь із Святої Землі. Перед богослужінням його прийняли у парафіях Української Православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, Римо-католицької та Автокефальної церков.
До міста над Південним Бугом Священний вогонь доставили представники вінницького осередку молодіжної скаутської організації «Пласт».
— Традицію поширювати світло Віфлеєма Європою започаткували у 1986 році австрійські скаути, — каже керівник вінницьких «пластунів» Максим Студілко. — Вони літаком везуть лампадку до Відня, запалюють його у Кафедральному соборі, а після того передають в інші країни. За доброю традицією скаути роблять це тільки з рук в руки.
До Вінниці священне світло доставили з Прибалтики. «Як можна після таких добрих справ не пишатися нашою молоддю», — каже Єпископ Вінницький та Брацлавський УПЦ Київського патріархату Онуфрій. За його словами, це світло любові, злагоди й добра буде доставлено у всі храми УПЦ Київського патріархату на території області.