Однак саме ці землі інтенсивно забудовують
За 15 років, що минули з часу набрання чинності Водним кодексом України, місцеві органи влади й водогосподарчих організацій Криму так і не встановили кордони водоохоронних зон внутрішніх водойм і природоохоронних прибережних смуг Чорного та Азовського морів. За словами заступника начальника Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції Миколи Масенка, нині встановлено тільки кордони річки Водоспадної в Ялті та узбережжя Чорного моря у Феодосії на ділянках від мису Іллі до морського торговельного порту й від порту до кордону Береговської сільської ради.
Крім того, Ялтинська міська рада вже визначила кордони природоохоронної смуги узбережжя Чорного моря та водоохоронних зон інших водних об’єктів на території Ялти, але поки що не затвердила їх у встановленому законом порядку.
Як наголосив Микола Масенко на нараді в Раді міністрів Криму, місцеві органи влади зазвичай пояснюють свої відмови укладати договори на виконання робіт зі встановлення водоохоронних зон тим, що в них немає грошей, однак саме ці території інтенсивно забудовуються на підставі рішень місцевих рад про виділення земельних ділянок під будівництво.
Місцевій владі та водогосподарчим організаціям автономії рекомендовано протягом 2011 року розв’язати питання про розробку проектів землевпорядкування зі встановлення кордонів природоохоронних смуг морського узбережжя й водоохоронних зон внутрішніх водойм.