Житомир

Сорокашестирічна житомирянка зустріне новий рік без боргів за житлово-комунальні послуги. Для цього за один день вона заплатила майже 30 тисяч гривень. Проте зробила це тільки після того, як державна виконавча служба вилучила в неї автомобіль «Шкода Октавія» й передала на зберігання одному зі стягувачів — орендному підприємству «Житомиртеплокомуненерго», якому пані заборгувала 10 тисяч гривень.
Жінка є власницею двох квартир у центрі міста. Понад п’ять років вона взагалі не платила за комунальні послуги. Корольовський районний суд Житомира виніс п’ять рішень про стягнення з неї заборгованості. Проте пані ніяк не реагувала. Та досить було вилучити машину, як того ж дня борги за тепло та інші комунальні послуги вона погасила. Окрім того жінка сплатила чималу суму додатково: держмито за розгляд справ судом, витрати на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу, витрати на проведення виконавчих дій та виконавчий збір. Після цього державна виконавча служба закрила провадження, й машину жінці повернули. Загалом за короткий час працівники провели рейди по 42 квартирах боржників за теплопостачання. Вилучено майна на кілька тисяч гривень.
Юридично-абонентний відділ «Житомиртеплокомуненерго» з початку року підготував і направив на розгляд суду близько 1800 позовів. Майже всі їх задоволено. Слово за державною виконавчою службою.