30 мільйонів гривень заборгованої заробітної плати виділено жителям Рівненщини завдяки втручанню органів прокуратури.
За фактами умисної безпідставної невиплати зарплати та інших грубих порушень законодавства про працю порушено 53 кримінальні справи, розслідування по яких завершено і які передані до суду.
Одна з таких кримінальних справ за безпідставну невиплату заробітної плати працівникам одного з державних підприємств Рокитнівського району зараз у суді. Керівник протягом майже шести місяців не розраховувався із 134 працівниками та 16 звільненими робітниками. І не переймаючись цим, всі кошти, які надходили на рахунки підприємства, використовував на господарські потреби.
Дубенський міжрайонний прокурор розслідував та передав до суду кримінальну справу стосовно керівника одного з товариств, який заборгував своїм працівникам 224 тисячі гривень. У ході досудового слідства заборговану заробітну плату  відшкодовано повністю.
— А голова селянського виробничого кооперативу в одному з районів області крім того, що заборгував заробітну плату працівникам, ще й вніс неправдиві дані до статистичної форми 1-ПВ. Тому прокурор порушив кримінальну справу вже за двома статтями КК України: безпідставна невиплата заробітної плати та службове підроблення. Цю справу також скеровано до суду, — розповідає начальник відділу захисту майнових, інших особистих прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Рівненської області старший радник юстиції Світлана Ярема. — Протягом року порушено дев’ять кримінальних справ за фактами виплат заробітної плати в «конвертах». Хочу застерегти громадян від подібних трудових «відносин», оскільки це, насамперед, шкодить їм: не зараховується трудовий стаж, що зумовлює повну відсутність соціальних та трудових гарантій для них. Крім того, такі порушення шкодять і державі, яка недоотримує кошти до бюджету, Пенсійного та інших соціальних фондів.