Після пожежі в одному з будинків запорізька міська влада оголосила бій особам без постійного місця проживання і зобов’язала житлово-експлуатаційні дільниці терміново закрити всі підвідомчі підвали. Куди тепер подітися безхатькам, окрім теплотрас і не менш пожежонебезпечних горищ, сказати важко. Кількість місць у притулку для асоціальних осіб вкрай обмежена.
З настанням холодів люди без постійного місця проживання потягнулися до підвалів житлових будинків. В одному із них, на головному проспекті міста — імені Леніна, до того ж поряд з міською міліцією, бомжі примудрилися підпалити сміття. Довелося викликати пожежників, які не без зусиль приборкали вогонь.
Тим часом відносно невеликі морози у Запоріжжі вже призвели до трагічних наслідків. Одна жінка без постійного місця проживання померла від переохолодження, ще п’ятеро її колег по нещастю отримали обмороження. Неприємності спіткали не тільки безхатченків — за вихідні ще 10 цілком благополучних осіб звернулися по допомогу до лікарів через обмороження.