Кіровоградські правоохоронці затримали «на гарячому» 33-річну жительку одного з районів області, яка намагалася продати свою дитину. Протягом останніх років жінка постійно перебувала в полі зору міліції. На початку грудня вона начебто збиралася влаштуватися на роботу. Та, зустрівшись з майбутнім роботодавцем, натякнула, що не проти була б заробити побільше грошей. Для цього сама запропонувала незнайомцю умови «угоди»: вона віддає йому... дворічного сина, а той їй — гроші. Згодом назвала й суму — 10 тисяч гривень.
Однак за кілька днів до того, як мав відбутися «обмін», малюк застудився і горе-мати вимушена була звернутися до лікарів. Дочекатися, поки син одужає остаточно, терпцю не вистачило. Прямо з лікувального закладу жінка зателефонувала «клієнтам» і запропонувала передати хлопчика негайно. Коли за кілька метрів від лікарні зупинилася іномарка, «продавчиня» сіла до салону, поклала на сидіння маленького сина, а сама заходилася рахувати передані їй гроші. Вона навіть не поцікавилася подальшою долею малюка — хряснувши дверцятами, попрямувала до продуктової крамниці, де попросила продати їй пляшку «Ром-коли». Та вже за кілька кроків її зупинили працівники міліції. Передані банкноти були мічені.
Наразі хлопчика повернули до лікарні. Його життю та здоров’ю вже ніщо не загрожує. А от «продажній» матері світить від 8 до 15 років в’язниці.
Віталіна Бевзенко, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС в області;