У новому навчальному році влада Донецької області збирається запровадити спецкурс бізнес-освіти для дітей від 5 до 11 років. Про це заявила заступник голови обласної державної адміністрації Марина Черенкова. «Якщо ми говоримо, що диверсифікувати економіку нам необхідно за рахунок малого та середнього бізнесу — значить, необхідно вже з ранніх років намагатися прищепити підприємницькі ділові якості, — пояснила заступник керівника області. — Така практика розповсюджена в Європі. Це не означає, що з п’яти років ми готуємо бізнесменів. Ми даємо навички та вміння активної поведінки в суспільстві».
А керівник державної податкової адміністрації в Донецькій області Олександр Клименко особисто виступив перед учнями гімназії в Макіївці та розповів, чому необхідно платити податки. Головний податківець області пообіцяв, що його підлеглі дійдуть до кожного школяра: вже відбулося понад 320 відкритих уроків. «До Нового року ми встигнемо відвідати близько 60 відсотків навчальних закладів, бо в багатьох школах оголошено карантин, — сказав О. Клименко. — Але ми в будь-якому разі хочемо донести свої думки до всіх дітей. Сподіваємося, це допоможе зробити перші кроки у формуванні податкової культури».
Правоохоронці зацікавилися директором «Донецькміськтепломережі»
Правоохоронці провели слідчі дії стосовно директора колективного комунального підприємства «Донецькміськтепломережа». Як повідомив журналістам голова обласної державної адміністрації Анатолій Близнюк, інтерес до керівника пов’язаний із претензіями податкової адміністрації до ведення господарської діяльності підприємства. «Все, що роблять правоохоронці, вони роблять згідно з чинним законодавством. Але є два варіанти: коли приймають рішення стосовно рецидивістів, які вбили 228 осіб, і заарештовують їх, — це правильно. А коли вживаються заходи до директора тепломережі як до рецидивіста — то це неправильно, тут має бути зовсім інший підхід», — зазначив А. Близнюк.
У самій Державній податковій адміністрації області цей факт не коментують. У комунальному підприємстві затримання директора не підтвердили, повідомивши, що керівник перебуває на лікарняному.