Друга сесія Запорізької обласної ради виступила зі спеціальним зверненням, реагуючи на ситуацію із постачанням у Бердянськ води з Дніпра.
Нагадаємо, ТОВ «Чиста вода» два роки тому отримало у концесію весь водопровідно-каналізаційний комплекс курортного міста. Враховуючи, що бердянці на 90—95 відстоків оплачують послуги водопостачання, «Чиста вода» примудрилася за цей час збільшити борги тільки «Облводоканалу» з 8 до 12 мільйонів гривень. А загальна заборгованість товариства своїм кредиторам становить близько 30 мільйонів гривень.
Але, як заявив із трибуни сесії керівник «Облводоканалу» Микола Нікулін, бердянська прокуратура залишає без уваги всі клопотання його організації. Однак найцікавіше інше: статутний фонд товариства становить «аж» 43 тисячі гривень. Тому кредитори свої гроші навряд чи повернуть. А поки що, до вирішення питання, страждатимуть прості споживачі — зокрема, «Облводоканал» оголосив про скорочення удвічі водопостачання Бердянська.
Після бійки з однокласником
У селі Біленькому Запорізького району під час перерви не помирились двоє однокласників. Один хлопчик вибив із рук товариша мобільний телефон, на що ображений відповів кривднику ударом по голові. Все наче тим і закінчилося, але через два дні хлопчик, який отримав удар, відчув себе зле, а ввечері знепритомнів. З діагнозом «забиття головного мозку і кома першого ступеня» постраждалого поклали до обласної дитячої лікарні. Персонал останньої доклав усіх зусиль і вивів пацієнта із коми. Він прийшов до тями, і нині його стан стабільний. Міліція веде розслідування шкільного інциденту.