Про це повідомив на брифінгу начальник УМВС України в Закарпатській області полковник Віктор Русин (на знімку), який підбив підсумки роботи місцевої міліції за одинадцять місяців. 
Що ще можна занести в актив? Протягом цього часу порушено 5496 кримінальних справ — на 21 відсоток більше, ніж за аналогічний період торік. 
Водночас зменшилася кількість тяжких злочинів. А зростання злочинності сталося через крадіжки приватного майна. Але тут оперативно спрацювало управління карного розшуку. Доброї оцінки заслуговує і відділ по боротьбі з торгівлею людьми та обігом наркотиків, як, зрештою, і всі підрозділи управління. Той факт, що авторитет міліції Закарпаття останнім часом зростає, продемонстрували й результати нещодавніх виборів до місцевих рад: сорок співробітників органів внутрішніх справ стали депутатами (один — навіть обласної), а четверо — сільськими головами. Оприлюднив керівник обласної міліції і такий характерний  момент: нерозкритим не залишився жоден резонансний злочин. Зокрема, тут вийшли на слід групи «чорних трансплантологів», які робили свою чорну справу в лікарнях Ужгорода, а злочинний «ланцюжок» від котрих протягнувся аж до відомого Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. О. Шалімова в Києві. Кількість потерпілих уже сягнула 39 осіб! Тепер справа — у провадженні столичних криміналістів.
Інша, не менш резонансна, операція, ефект розкриття якої «потягнув» щонайменше на мільйон гривень. Йдеться про злочинне угруповання, члени якого крали з трубопроводу дизельне паливо («Голос України» уже повідомляв про це раніше), поставивши «оборудку» в буквальному сенсі на сучасну основу — з окремою «дочірньою» трубою, спецобладнанням, охороною і камерами відеоспостереження. У цій справі заарештовано шестеро осіб. А перед брифінгом полковник Русин за дорученням МВС вручив ключі керівникам міськрайвідділів закарпатської міліції від 11 спецлегковиків «Жигулі», призначених для карного розшуку, і від криміналістичної лабораторії на базі мікроавтобуса «Хюндай» на суму півтора мільйона гривень.
Фото автора.