У Вовчанському районі Харківської області міліція затримала зловмисника, що спеціалізувався на пограбуваннях бабусь. Любитель наживи відбирав гроші в сільських пенсіонерок наче затятий гангстер, який щойно зійшов з екрана кримінального кіно. Він прикривав своє обличчя чорною маскою із прорізом для очей, уривався до будинку раптово, кричав і загрожував усіх вбити.
Остання удача, що посміхнулася злочинцю, — 430 гривень і скарбничка із дрібними монетами. Це весь скарб, що був у жінки похилого віку зі Старого Салтова, і який вона швидко втратила після візиту невідомого у чорній масці.
Підозрюваного міліціонери незабаром затримали. Грабіжником виявився раніше засуджений 48-річний житель того ж селища, майже сусід потерпілої. Відсидівши за вбивство, чоловік, на думку правоохоронців, років 10 зайвих перебував на волі, ніде не працював, і, напевно, заробляв на життя саме пограбуваннями пенсіонерів. Сценарій злочинів був добре відпрацьований.
— Уявіть: ранок, коли старі, найчастіше хворі люди, починають займатися нехитрим домашнім господарством, — розповідає начальник Вовчанського райвідділу міліції В’ячеслав Гармаш, — і в цей момент до будинку влітає злочинець, в якого на голові маска із прорізами, а в руці страшний ніж. Бабусі завмирали, а приходили до тями вже зв’язаними із прикладеним до горла ножем, коли бандит починав репетувати: «Де гроші?!»
Запитував так, кажуть правоохоронці, що пенсіонери віддавали останнє. Деякі навіть боялися йти скаржитися — остерігалися помсти злочинця. Тому зараз головна мета міліції — знайти всіх потерпілих. Поки доведена причетність затриманого до двох розбійних нападів.
 

Харків.