Футбол. Ще позавчора Юрій Сьомін (на знімку) підписав контракт з київським «Динамо» терміном на три з половиною роки. А вчора у клубному конференц-залі відбулася зустріч нового-старого наставника біло-синіх із представниками ЗМІ.
— Я щасливий, що повернувся в «Динамо», — сказав схвильований фахівець. — Клуб постійно розвивається, у нього професіональні керівники. Тут мене розуміють, що дуже важливо для тренера. Мої попередники, і Газзаєв, і Лужний, дуже багато зробили. З’явилася плеяда молодих гравців, і ми повинні скористатися цими позитивними моментами. У нас лише один місяць підготовки до поєдинків із «Бешикташем». Подивимося й оцінимо наш склад. Зміни будуть, але сьогодні я не готовий говорити про це. Потрібен час, щоб з усім розібратися, проаналізувати ситуацію.
— Який склад вашого тренерського штабу?
— Мій асистент — Олег Лужний. Весь штаб зберігається (Валерій Зуєв і Михайло Михайлов) плюс Сергій Ребров, Вінченцо Пінколіні та Борис Ігнатьєв.
Юрія Павловича також попросили порівняти український та російський чемпіонати.
— Порівняно з минулими роками чемпіонат України став значно сильнішим. Він став турніром, де підвищився загальний рівень, а ще є група поважних та амбіційних клубів. А взагалі треба порівнювати за рахунок офіційних зустрічей. В єврокубках донецький «Шахтар» здолав ЦСКА, київське «Динамо» двічі розгромило московський «Спартак». От самі й робіть висновки...
З відпустки динамівці повертаються 11 січня. А вже через п’ять днів візьмуть курс на Ізраїль, де проведуть перший підготовчий збір, котрий триватиме до 30 січня. Ще один збір планується провести в Іспанії в лютому.