Тепер водії вже можуть спокійно відкривати поштові скриньки, не чекаючи на сумнозвісні «листи щастя», згадуючи, де, коли і як вони могли порушити правила дорожнього руху. 
Адже днями Конституційний Суд України визнав неконституційними статтю 141 та ч. 6 статті 258 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у зв’язку з чим вони втратили чинність. Зазначені статті передбачали притягнення до адміністративної відповідальності за правопорушення у сфері гарантування безпеки дорожнього руху у разі їх фіксації працюючими в автоматичному режимі спеціальними технічними засобами, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, чи засобами фото- і кінозйомки, відеозапису власників (співвласників) транспортних засобів. При цьому, за умови фіксації такими засобами запису, протокол про адміністративне правопорушення не складався, а постанова у справі про адміністративне правопорушення виносилась без участі особи, яка притягається до відповідальності.
Тож це рішення КС дає досить позитивні моменти. У першу чергу притягатися до відповідальності має водій (особа, яка перебувала за кермом), а не власник автомобіля. По-друге, попри наявність фото- чи відеозапису, складатимуть протокол. У результаті водій буде знати, в чому його звинувачують, зможе надати свої пояснення та захиститися, якщо вважає себе невинним. Водночас варто звернути увагу, що фіксація спеціальними пристроями є достатньою для визначення суті правопорушення, адже вказані технічні прилади та технічні засоби спеціально створені та призначені саме для фіксації за допомогою властивих їм функцій запису зображення на електронний носій чи світлочутливу плівку фактичних даних (показань) у сфері гарантування безпеки дорожнього руху.