відбувся вчора біля столичного пам’ятника Великому князю Володимиру. Провів його Предстоятель Української православної церкви, Митрополит Київський і всієї України Володимир. Участь у заході взяли, зокрема, Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Президент Віктор Янукович, Прем’єр-міністр Микола Азаров.
Подячний молебень на Володимирській гірці правлять щороку з часів незалежності України. Місце вибрано не випадково. Адже князь Володимир — хреститель Русі. Під час молитви, як розповів «Голосу України» архімандрит Варлаам, намісник Благовіщенського монастиря в Києві (Бортничі), заведено дякувати Богові за прожитий рік. За все, що він посилав: і добре, і хороше, і за випробовування. А також просити благословення на новий рік.
Перед початком молебню Митрополит Володимир сказав: «Як справжні християни, ми сьогодні складаємо нашу молитву Господу Богу, благословення якого спочиває в усіх просторах. Ми приносимо подяку Богові за його милість, що він давав нам у році, який минає, та просимо Божого благословення на наступний рік». «Нехай Господь почує наші молитви, нехай пошле нам злагоду, мир та добробут», — промовив Митрополит Володимир.