У цьому переконаний доктор філософії в галузі парапсихології, онкодослідник Юрій Батулін (на знімку). Він займається альтернативною онкологією. Розробив програму «Можливості людини в екстремальній ситуації». Під цю програму створено національний інформаційно-видавничий проект «Книга лікує», мета якого — пропаганда й пояснення можливостей людини для відновлення здоров’я шляхом безмедикаментозного лікування. Ця методика й приклади її застосування на практиці викладені в книгах Юрія Батуліна.

Свої дослідження він почав ще в 1972 році, після закінчення Військовополітичної академії ім. Леніна в Москві. Вже тоді молодий офіцер мав багаторічний досвід відновлення власного організму — під час служби був серйозно травмований, що призвело до порушення функцій центральної нервової системи. Батулін хотів урятувати свою дружину, якій офіційна медицина не могла допомогти. Дослідник вважає, що вітчизняна онкологія ґрунтовно «загрузла» у чужій системі лікування, далекій від слов’янського менталітету, національних традицій відновлення здоров’я, природної медицини предків.

Що лягло в основу власного багаторічного дослідження й дало можливість створити авторську методику — «Голосу України» розповів Юрій Павлович Батулін:

— Моє дослідження починалося з практики, теоретичною основою якої стало електромагнітне випромінювання. Це — компонент біосфери, постійна величина простору, що забезпечує існування живого на Землі. Електромагнітний імпульс біосфери, досягаючи біополя людини, трансформується в біологічний сигнал і системою іннервації передається на клітини, залози та внутрішні органи. Якщо в людини біополе стійке, істотних збоїв в організмі не відбувається. Але на слабких від природи органах (оперованих, хронічно хворих, перевантажених ліками) може статися енергетичний дисбаланс, тобто енергетична схильність до патології. Тривалий за часом або сильний за рівнем перепад електромагнітного випромінювання здатен розбалансувати біополе, змінити його щільність, порушити рух енергії по біоенергетичних каналах тіла. Це можна кваліфікувати як початок захворювання на енергетичному рівні з вини природи. Але природа не настільки агресивна до людини, як людина до природи.

Немов вибачаючись за перепади електромагнітного випромінювання, природа включає в тілі людини процес саморегуляції. Гіпофіз починає синтезувати гормони, що сприяють відновленню порушеного енергетичного балансу. До речі, це перший бар’єр на шляху захворювання людини. І ставить його, знов-таки, природа. Але якщо тонкого контакту з природою немає, процес саморегуляції в організмі не ввімкнеться. І тоді патологія з енергетичного рівня переміститься на фізичний (клітинний) рівень, а інформація про патологію — з підсвідомості на свідомість. Людина стане чутливішою до дискомфорту, болю. Погіршиться її настрій, стан.

Невиявлений рак контролюється підсвідомістю, виявлений — свідомістю. Біофахівець, що володіє виходом на підсвідомість хворого, здатен зупинити процес на клітинному рівні. Але хворі звертаються по допомогу, коли злоякісний процес уже в динаміці. На жаль, медична діагностика не може фіксувати допухлинний стан клітинного рівня. В сучасній онкології йдуть від людини до пухлини. У цьому — непоправна помилка. Альтернативна онкологія (а така буде) має будуватися так: природа — людина — її стан (захворювання). Якщо в природі існує захворювання, отже, є й метод лікування. Його тільки шукати треба, а не чекати нових ліків.

Я помітив закономірність: практично всім процесам властиві три тенденції: розвитку, зупинки у розвитку і ліквідації. Кожна тенденція розвивається у своїх (відповідних до неї) умовах. Варто змінити умови —змінюється тенденція. Людина — складова природи. Її організм разом з патологіями перебуває під владою названих тенденцій.

Злоякісні утворення мають специфічні закономірності, але, як і інше в природі, залежать від умов, у яких проходить перебіг їх розвитку. Одні умови в організмі можуть сприяти розвитку пухлини, інші — зупинці її (гальмуванню), треті — ліквідації (зціленню). Змінюючи умови в тілі, можна маніпулювати в лікуванні. На цьому й базувалося моє онкодослідження.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.