У Луганську відбулися громадські слухання, на яких обговорювали проект генерального плану міста. У них взяли участь більш як 400 жителів: представники різних політичних партій і громадських організацій. Знайомитися з генеральним планом жителі обласного центру почали ще у вересні минулого року. Протягом цього часу документ був виставлений для ознайомлення в інституті «Луганськцивілпроект», опублікований у засобах масової інформації. У результаті від громадян надійшло 23 поправки.
Учасники слухань підтримали пропозицію одного з депутатів Луганської міськради щодо продовження тролейбусної лінії до вулиці Відродження й організації в цьому районі транспортної розв’язки. Позитивно відреагували й на пропозицію про реконструкцію парку ім. Горького.
Слухання стали найбільш масовими за останній час. Причому городяни виявили принциповість стосовно того, щоб міська влада не приймала генплан у терміновому порядку до Нового року. Вони вважають, що поспішати не варто, краще ще раз проаналізувати перспективи. У зв’язку з цим у міській раді створили спеціальну погоджувальну комісію, в якій 70% від усього складу — представники луганської громадськості, а 30% — міськвиконкому. Їй доведеться ще раз розглянути всі пропозиції з удосконалення генерального плану.
 
Луганськ.