Уведення в експлуатацію окружної дороги навколо райцентру Калинівка скоротило шлях із Вінниці до Києва, тож і долати його можна швидше.
Із відкриттям руху транспорту на окружній у регіоні позбулися ще одного довгобуду — дорогу будували аж шістнадцять років. Загалом на її спорудження витрачено 170 мільйонів гривень.
Раніше весь потік транспорту з Вінниці до Києва й у зворотному напрямку проходив через райцентр Калинівка. Водії змушені були стишувати хід. До того ж інтенсивний рух автомобілів завдавав екологічної шкоди жителям міста. І ось тепер автомобілі пішли по окружній.
За словами голови Вінницької облдержадміністрації Миколи Джиги, столиця стане ближче до Вінниці й на залізничному шляху. «На деяких ділянках залізниці вже завершено ремонтні роботи, — зазначив керівник регіону. — На інших вони ще тривають. Після їх закінчення швидкість руху потягів на оновлених відрізках залізничного шляху підвищиться до 160 кілометрів на годину». Передбачено також ремонт двох залізничних вокзалів, що є об’єктами архітектурної спадщини, — у містах Жмеринка та Козятин. «Угоду про це підписано з керівництвом Південно-Західної залізниці», — уточнив Микола Джига.