Прийміть найщиріші вітання з нагоди професійного свята — Дня працівників архівних установ.
На архівістів України покладено надзвичайно важливу й почесну місію виявлення, збереження, примноження та популяризації зафіксованої в документах Національного архівного фонду нашої історичної пам’яті. Ваша невтомна творча праця дозволяє закласти міцний фундамент, на якому базується історичне й правове підґрунтя державотворчих процесів в Україні.
Архіви належать до тих соціальних інститутів, які презентують духовний та інтелектуальний поступ суспільства і держави. Від часу проголошення незалежності України архівні установи здійснили значущий крок на шляху до відкритості своєї діяльності, інтеграції української архівної системи у світовий соціогуманітарний простір.
Нинішня надзвичайно складна й багатоаспектна суспільна життєдіяльність, усезростаючий загальний інтерес до свого минулого, пошук і прагнення правди, бажання якнайповнішої історичної і культурної ідентифікації піднесли архівознавство на особливий рівень державної ваги й значимості.
Промовистим свідченням тому є й та пріоритетна увага, що надається законодавчому забезпеченню архівної справи Верховною Радою України. Переконаний, український парламент і далі сприятиме її належному розвитку, підноситиме на якісно вищий рівень соціальний статус працівників архівних установ.
У цей святковий день від усієї душі зичу всім вам миру, добра, благополуччя, нових трудових звершень у такій важливій і благородній праці на благо України.
Володимир ЛИТВИН.