Реформи мають проводитися через діалог. Про це заявила голова Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Наталія Королевська. «Я впевнена, що має бути єдиний зовнішній майданчик діалогу, який консолідує політиків, експертів, фінансистів, промисловців, підприємців, учених — не за політичним, а за професійним принципом», — вважає Н. Королевська.

На думку голови парламентського комітету, незважаючи на те, що за 2010 рік Верховна Рада ухвалила чимало потрібних і корисних законів (про державно-приватне партнерство, про декларативний принцип, про скорочення кількості ліцензій тощо), законодавство не працює через саботаж чиновників, які не хочуть позбавлятися корупційної годівниці.

Роблячи прогноз на 2011 рік, народний депутат відзначила, що Україна знову перебуває на роздоріжжі. «Одна дорога веде назад — у 90-ті роки — до бандитизму, убогості і беззаконня. До будівництва країни, в якій через податковий експеримент сотні тисяч малих підприємців вимушені закривати свої підприємства, а реальні доходи громадян через зростання цін і комунальних тарифів зменшуються на 20—30% на рік. Країни, в якій середній клас зникає, а 85% громадян перейдуть за межу, після якої починається убогість. Країни, в якій корупційний податок після проведення адміністративної реформи зросте удвічі через чиновницькі апетити, що розрослися, — заявила Н. Королевська. — Інша дорога — до економічної свободи, конкурентоспроможної економіки, багатства і процвітання». 

Глава комітету оцінює шанси на реалізацію першого і другого варіантів розвитку країни як 50 на 50. Україна — перед вибором між економічним рабством і незалежністю.

Вона зазначила, що при Верховній Раді України створена Рада підприємців, яка вестиме жорсткий моніторинг нових ініціатив влади і висуватиме власні пропозиції. Реалізується розроблена Н. Королевською програма «Реанімація», що забезпечить моніторинг впровадження законодавчих ініціатив.