Села Весняне, Коловерти та Залізниця Корецького району вже з газом. Попри майже півмільйонний борг перед газівниками, блакитне паливо отримали майже 400 осель та бюджетні установи трьох населених пунктів. Нині в Корецькому районі газифіковано лише кожне третє село, втім є добра новина: за словами голови правління публічного акціонерного товариства «Рівнегаз» Петра Дубаса, в найближчій перспективі ще п’ять сіл цього району користуватимуться благами цивілізації. Так, на підвідний трубопровід до Користі передбачено 4 мільйони 635 тисяч бюджетних гривень. У подальшому від Користі заплановано газифікувати Богданівку, Бриків, Черницю та Крилів. Щоб пришвидшити цей процес, селяни об’єднуються в кооперативи і фінансують власним коштом прокладення вуличних мереж. Так, у Весняному на це громада витратила 690 тисяч, у Коловертах — 404 тисячі, у Залізниці — 312 тисяч гривень.
Як повідомили у Рівненській ОДА, цього року за рахунок усіх джерел фінансування газ подано в 2,5 тисячі осель вісімнадцяти населених пунктів області. В експлуатацію введено майже сто кілометрів розподільчих газових мереж. Загалом в області блакитним паливом користуються більше половини населених пунктів.
Щоб продовжити газифікацію сіл, область подала до столиці обґрунтування майже на 86 мільйонів гривень, повідомив заступник голови Рівненської ОДА Володимир Новак. Цієї суми вистачить, щоб розрахуватися з боргами за вже виконані роботи та профінансувати завершення розпочатих підвідних газопроводів. Таким чином вдасться подати блакитне паливо ще до 54 населених пунктів Рівненщини. Перелік об’єктів було направлено в «Нафтогаз України» та в Міністерство фінансів України для врахування цієї суми при формуванні проекту державного бюджету України на 2011 рік.
Тим часом місцеві газівники запевнили голову Рівненської ОДА Василя Берташа, що готові інвестувати в наступному році 7 мільйонів гривень у розширення своїх мереж — допомагатимуть активним громадам Рівненщини, які власним коштом оплачуватимуть будівництво вуличних газопроводів.
Рівне.