Уперше в Нікополі пройшов фотоквартирник «ВІНЕГРЕТ».
Фотоквартирник — зустріч молодих фотографів Анастасії Міхно, Бориса Плахоття, Дмитра Луговського, Вікторії Підуст, Ліліани Коснікової та Яни Шульги в майже домашній обстановці. Це не просто квартирник із неформальною і дружньою атмосферою, де можна не тільки поспілкуватися з однодумцями, попити разом чаю або кави, а також почути думку про свої фотороботи.
Метою фотовиставки було об’єднання молодих фотографів, що працюють у різних жанрах фотографії, у яких є одне загальне захоплення — це любов до фотографії і бажання порадувати нікопольчан своїми знімками.
Організатором фотоквартирнику був Дмитро Луговськой. Йому 23 роки. Захоплюється фотографією майже рік. У вересні пройшла його персональна фотовиставка «У місті, де немає метро». Брав участь у фотоконкурсі «Фотоальбом-2010», одержав приз «Майстер-клас від фотографа Андрія Лукаша». Дмитро запропонував молодим фотографам показати свої роботи нікопольчанам.
У Нікополі проявити себе важко, але у молодих людей свій шлях. Квартиру для фотоквартирнику знайшла Вікторія Підуст, що брала участь у цій виставці, завдяки батькам її однокласниці, котрі дозволили оформити фотовиставку в своїй квартирі.
Виставку відвідали професійні фотомайстри, любителі фотомистецтва. Бажаючі могли поспілкуватися з її учасниками, дізнатися, чому саме цей жанр фотографії обрав фотограф, роботи якого сподобалися їм, його плани на майбутнє.
Особливий інтерес у відвідувачів викликали роботи молодого фотографа, учасника міжнародних виставок Бориса Плахоття, що працює в стилі ню, які приваблюють особливим колоритом. Дивлячись на його знімки, по-особливому відчуваєш руку фотомайстра.
Вечір об’єднав творчих, обдарованих людей. Молоді фотографи запевнили, що перед Новим роком ми знову побачимо фотоквартирник — зимовий...
Нікополь.