Нарешті це сталося! Довга та наполеглива робота всіх зацікавлених осіб та організацій завершилася: вичерпавши всі надані законом терміни для затягування процесу скликання першої сесії Запорізької міськради, її все-таки провели. На диво, помітного журналістського аншлагу подія 17 грудня в сесійній залі не спричинила. 
Усе й справді відбулося дуже буденно, коли не з великою нудьгою. Дещо втішила фотокореспондентів мила бесіда в першому ряду сесійної зали обраного міського голови Олександра Сіна та його головного суперника на виборах, виконуючого обов’язки міського голови Володимира Кальцева. А ось просто кореспондентів розважила захоплююча розповідь голови міськвиборчкому про видатні успіхи, які дали змогу саме запоріжцям встановити черговий всеукраїнський рекорд. Адже Запоріжжя, здається, останнім привело до присяги свого міського голову.
Олександр Сін, як людина дуже розумна, котра побувала в номенклатурних боях, не став педалювати цю тему. Хоча не забув дуже стримано і ввічливо зробити кілька гучних політичних кроків. Зокрема, він запросив до президії і попереднього міського голову Євгена Карташова, і згадуваного вже Володимира Кальцева, заради обрання якого пана Карташова достроково попросили з керівного крісла. І зробили це настільки принизливо і грубо, що за просто тотальної своєї рекламної кампанії В. Кальцев програв достатньо скромному О. Сіну добрих шість відсотків, або 12 тисяч голосів. А ще Олександр Ченсанович відмовився від 50-відсоткової надбавки до посадового окладу, попросивши її у 40 відсотків, як вона визначена для керівників управлінь. На завершення новий міський голова запропонував Є. Карташову провести його до свого кабінету.
Однак до цієї миті в раді відбулося ще кілька голосувань. Як лідера фракції Партії регіонів (61 мандат із 90) і більшості, до якої ввійшли фракції ПР, «Сильної України», «Рідного міста» і «Фронту змін» (69 мандатів), обрано секретарем міськради В. Кальцева. Регіонали отримали керівництво в семи комісіях міськради, ще одну комісію очолив лідер «Рідного міста» Геннадій Рекалов. Фракція «Батьківщини» з цього приводу висловила якийсь нерішучий протест і більше про себе не нагадувала.
І ще про одне. Перенесено на кінець місяця заплановані на 17 грудня голосування щодо заступників міського голови та складу міськвиконкому. З посиланням на вимоги Президента, що домінуючим має стати професійність керівників, а не їхня політична приналежність, таку пропозицію вніс О. Сін, і сесія його підтримала. На цьому ж наголосив у своїй промові тепер уже лише депутат від КПУ Є. Карташов. Зрозуміло, що Партія регіонів добиватиметься тотальної розстановки своїх кадрів у виконавчих органах міста. Але, судячи з усього, О. Сін готовий не пустити до важелів міста просто випадкових людей або осіб з особливо підмоченою репутацією.
Запоріжжя.