Одразу у кількох областях до Міжнародного дня інвалідів вручали грамоти, цінні подарунки, автомобілі. На Дніпропетровщині десять «Славут» дісталися інвалідам першої групи та інвалідам війни. Двісті родин, у яких виховуються діти-інваліди, отримали по п’ятсот гривень матеріальної допомоги, повідомляє наш власкор Тетяна КолЯдинська.
У Чернігові також вручили ключі від автомобілів десятьом інвалідам Великої Вітчизняної війни. Як повідомив голова облдержадміністрації Володимир Хоменко, до Нового року учасники бойових дій отримають 45 машин. «Акція — це не нагорода, а борг, який держава віддає вам, шановні ветерани», — зазначив він, вітаючи їх також з Міжнародним днем інвалідів. Нині в області на обліку для забезпечення автомобілями перебуває 3 тисячі інвалідів, із них 406 — колишніх фронтовиків, інформує наш власкор Сергій ПАВЛЕНКО.
А на Закарпатті їздити на спецавтомобілях «Славута» відтепер зможуть дев’ятеро учасників бойових дій у Великій Вітчизняній війні. Керівник області Олександр Ледида вручив їм ключі. Хоча 9 автомобілів — це дуже мало. У черзі стоять ще 346 закарпатців-пільговиків, які мають отримати авто першочергово. Є сподівання, що держава до кінця року виділить іще 20 машин, повідомляє наш власкор Василь НИТКА.
Івану Якимчуку у січні виповниться 101 рік. Під час війни він воював з ворогом у партизанському загоні. Потім, аж поки не виповнилося 80 років, працював в автоколоні держлісгоспу: спершу водієм, механіком, а потім начальником колони. Іван Ничипорович — один з двадцяти ветеранів війни Житомирщини, яким в урочистій обстановці вручено ключі від новеньких «Славут». З цією подією його привітав син Анатолій Іванович, передає наш власкор Олексій КАВУН.