Незвичайна подія відбулася днями в ліцеї при Донецькому національному університеті: за підтримки газети «Голос України» тут урочисто відкрито філію Всеукраїнської школи журналістського мистецтва. Тепер обдаровані старшокласники, які займаються в літературному клубі «Синій птах», дізнаватимуться про секрети роботи в мас-медіа.

Ініціатором такого співробітництва стала керівник клубу Олена Нафанець. На першій зустрічі перед ліцеїстами виступила власний кореспондент газети «Голос України» в Донецькій області Ліна Кущ: вона розповіла про історію створення газети та теми, які висвітлюються на її сторінках сьогодні. Регіональний консультант газети Ірина Ольшанська провела для майбутніх журналістів тренінг, присвячений соціальним проблемам молоді. Спілкування відбувалося в дружній і святковій атмосфері: перед початком заняття ліцеїсти в національному вбранні вручили традиційний коровай представникам парламентського видання.

«Наш ліцей та ваша газета — ровесники: і нам, і вам виповнилося 20 років, — зазначив директор навчального закладу, доктор педагогічних наук, професор Валентин Алфімов. — Свого часу наш заклад став першим україномовним ліцеєм на сході країни. Сьогодні тут виховується національна, духовна, наукова еліта: обдаровані школярі з усієї області отримують максимально сприятливі можливості для самореалізації. Приємно, що ще одним напрямом стала журналістика».

Директор ліцею зізнався, що свого часу також працював у газеті і на власному досвіді переконався у складності та відповідальності професії журналіста. Тепер співробітництво навчального закладу із парламентською газетою буде тіснішим, а ліцеїсти стануть нашими уважними читачами.

Вл. інф.

На знімку: директор ліцею Валентин Алфімов пригощається короваєм перед початком зустрічі із представниками газети.