У сфері оплати праці співробітники податкової міліції виявляють масові порушення законодавства, заявив начальник відділу управління податкової міліції ДПАУ в області Павло Литвин.
Йдеться про зарплати «у конвертах», відсутність офіційного оформлення працівників, формальне переведення на 4-годинний робочий день або скорочений робочий тиждень без зміни фактичного графіка роботи. «Здебільшого перевіряли підприємства, на яких кількість співробітників перевищувала 50 осіб, а в подальшому ми більше уваги приділятимемо середньому бізнесу», — повідомив П. Литвин. За його словами, в цьому році співробітники податкової міліції разом зі слідчими органів прокуратури перевірили сім інформацій про факти виплати зарплати «в конвертах». На одному з таких підприємств розмір збитку державі, який виявила податкова служба, сягав 600 тисяч гривень, а Пенсійний фонд недобрав більш як на мільйон гривень внесків.
Загалом виявлено 89 фактів грубих порушень законодавства про працю, за якими донараховано невиплачених податків на 15,5 мільйона гривень, порушено 67 кримінальних справ.