У вівторок Президент Віктор Янукович здійснив низку призначень. Зміни зачепили насамперед Львівщину та Тернопільщину. Керівника Тернопільської облдержадміністрації Михайла Цимбалюка «перевели» на таку само посаду у Львів, де він замінив звільненого Василя Горбаля. Колишній керманич Львівщини, в свою чергу, повідомив, що має намір повернутися в парламент, адже мандата він не складав. А на Тернопільщині з’явився новий очільник — Валентин Хоптян.

Звільнено також міністра охорони здоров’я Зиновія Митника. Тепер цю посаду обіймає кардіолог Ілля Ємець. На сайті Президента можна побачити інформацію і про те, що до парламенту внесено подання на звільнення Володимира Стельмаха з посади глави Національного банку у зв’язку з поданою ним заявою про відставку. Глава держави також вніс подання на призначення на цю посаду Сергія Арбузова. Рясніє інформаційний портал керманича країни й інформацією про кадрові зміни на районних рівнях.
Банкіра замінив генерал міліції
Схоже, влада голови облдержадміністрації давно перетворилася на представницьку. Головне — розділити бюджет і виплатити людям пенсії. На думку галичан, ця посада часто стає місцем для працевлаштування потрібних і відданих людей. У різні роки Львівською областю керували інженер Микола Горинь, конструктор Степан Давимука, ветеринарний лікар Михайло Гладій, інженер-механік Степан Сенчук, професор Мирон Янків, адміністратор Олександр Сендега, економіст Петро Олійник, бізнесмен Микола Кміть, банкір Василь Горбаль.
Новим вибором Банкової став генерал-лейтенант міліції Михайло Цимбалюк.
Песимізм простих людей можна зрозуміти, бо жоден керівник Львівщини не досягнув основного: не створив сприятливих умов для розвитку бізнесу та притоку інвестицій.
Від нового голови облдержадміністрації Михайла Цимбалюка чекають насамперед рішучих кроків, спрямованих на оздоровлення морального клімату на Львівщині. Люди діла хочуть, щоб їм навіть не допомагали, а лише не заважали працювати. Простому народу набридла постійна брехня, коли хабарники та циніки рвуться до влади і прикриваються національною ідеєю.
Богдан КУШНІР.
Львів.
На Тернопільщині — новий керівник
Четвертий у цьому році, що є своєрідним рекордом в Україні. Михайло Цимбалюк, який очолював область лише півроку, багато встиг зробити для її соціально-економічного розвитку, політичного спокою. Проводжали його тривалими оплесками. Тепер він працюватиме на Львівщині.
Нового керівника області представив віце-прем’єр-міністр Сергій Тігіпко. Валентину Хоптяну 55 років. Родом із Хмельниччини, багато років працював у владних структурах цієї області. На Тернопільщині не новачок — досі був керівником Підволочиської райдержадміністрації.
Любов ЛЕВИЦЬКА.