Увагу чопських митників привернув простий лист, який з-поміж інших виділявся лише товщиною. Застосувавши металодетектор, вони виявили всередині орден імператора Франца-Йосифа, датований 1916 роком. Медальйон був загорнутий у клаптик синтетичного матеріалу та акуратно заклеєний у конверті. Нагорода надсилалася до Дніпропетровська громадянином Австрії, але попередньо не була заявлена за встановленою формою.
При більш детальному огляді інспектори прочитали на лицьовому боці напис «Vіrіbus unіtіs» (що в перекладі означає «спільними зусиллями»).
За порушення митних правил стосовно громадянина Австрії складено протокол. Наразі вилучену нагороду направлено для експертизи на предмет визначення її історичної цінності.
Ноутбук замінить лікареві стос паперів
Мукачівський район став першим і поки що єдиним в Україні, де всі амбулаторії сімейної медицини отримали комп’ютерну техніку та програмні комплекси «Здоров’я», розроблені спеціально для працівників первинної ланки медицини. 
Два роки тому на виконання програми матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я області Мукачівська районна рада ухвалила таку ж програму на 2008—2010 роки, на реалізацію якої виділила 1 млн. 754 тис. грн. «Побажання медиків первинної ланки ми намагалися максимально задовольнити, — розповідає начальник відділу охорони здоров’я Мукачівської РДА Вікторія Лані. — Зокрема, усі заявки щодо апаратури. Це і стерилізатори, і холодильні камери, і бінокулярні мікроскопи, і стоматологічне устаткування, санітарні машини тощо. Крім того, вдалося завершити впровадження єдиної комп’ютерної мережі, яка об’єднає всі медичні установи району.
Це дозволить не лише здійснювати щоденний моніторинг роботи медиків, але й обмінюватися інформацією між сімейними лікарями та райвідділом охорони здоров’я, проводити он-лайн консультації з вузькопрофільними фахівцями.
Переваги нового програмного комплексу «Здоров’я» вже встигли оцінити головні лікарі амбулаторій загальної практики сімейної медицини с. Чомонин Віктор Дичко та с. Клячаново Адальберт Молнар. «Дані всіх мешканців, яких обслуговує амбулаторія, введені в базу. Є повна інформація про перенесені хвороби, проведені аналізи. Інформація сформована за групами ризику, діагнозами, протипоказаннями. Можна швидко знайти необхідне, суттєво зекономити робочий час», — кажуть лікарі. Ноутбук з програмою медики можуть, приміром, взяти з собою до школи, де проводять огляд дітей. А пацієнту в разі необхідності нададуть копію історії хвороби в друкованому або електронному вигляді.