Вітрильний спорт. WіndMaster Regatta (десятий сезон) відбулася на акваторії Київського моря. Але цього року через відомі причини її весняна частина не проводилася. За традицією, інформаційну підтримку регаті надавав «Голос України».

На старт виходили здебільшого українські учасники. Але міжнародний статус змагань зберігся, бо стартувала яхта «Barbarіan» з Великої Британії (стерновий — Мартін Нанн). До речі, вона посіла четверте підсумкове місце в суперечці крейсерсько-перегонових яхт дивізіону «Sportboat».

А перемогу в цьому класі відсвяткував екіпаж яхти «Бармалей» (стерновий — Василь Гурєєв). Друга позиція — у «Gofast» (Олександр Калістратов), третя — у «Гетьмана» (Олександр Казнадей).

Тепер назвемо переможців та призерів в інших класах. Крейсерсько-перегонові яхти «Bіgboat». 1. «MG» (Ігор Тарасенко, Київ). 2. «Гонта» (Ігор Феоктистов, Київ). 3. «Бора» (Олег Череваньов, Черкаси).

Олімпійський клас «Зірковий». 1. Денис Хащина/Дмитро Мечетін (особисто). 2. Сергій Шевченко/Олександр Масло (Харківська область). 3. Костянтин Даценко/Олексій Куриленко (Київ).

SB20. 1. Геннадій Іщенко, Олександр Северин, Олексій Клименко (Запоріжжя). 2. Костянтин Ємченко, Артур Нікітенко, Анастасія Гафенко (Київ). 3. Ростислав Борщ, Максим Погребняк, Владислав Ісаєнко (Київ).

— Враховуючи ситуацію, регату ми провели на належному рівні, — сказав її незмінний директор майстер спорту міжнародного класу Юрій Семенюк. — Дуже приємно, що після скасування весняного етапу постійно телефонували спортсмени і наполягали на проведенні осінньої серії перегонів. Змагання вийшли досить запеклими — різниця на фініші становила 5-6 секунд після години перегонів. Не порушили традиції — організували змагання для юних яхтсменів (їх було близько 50) на суднах класів «Оптиміст», «Кадет», «Ультра» і «Промінь». І традиційним подарунком для них був новенький «Оптиміст». Сподіваємося, що вже наступного року життя налагодиться і WіndMaster Regatta відбудеться і навесні, і восени.

На знімку: під час регати.

Фото Ігоря ФІЛІПЕНКА.