Під час перевірок, проведених в області, встановлено 12 фактів реалізації несертифікованих піротехнічних засобів. Держпожінспекторами заборонено реалізацію 78 виробів та накладено адміністративні штрафи на трьох відповідальних осіб.
Працівники держпожнагляду постійно попереджають продавців піротехнічних виробів про заборону їх продажу неповнолітнім, однак, на жаль, дослухаються до цих слів аж ніяк не всі. Днями, як заявив заступник начальника головного управління МНС у Кіровоградській області Ігор Парфьонов, попалися «на гарячому» кілька реалізаторів, для яких грошова вигода виявилася дорожчою від безпеки чужої дитини.
Нагадують рятувальники і про необхідність використання під час свят лише сертифікованої продукції. Протягом нинішнього року, за словами Ігоря Парфьонова, проводились численні рейдові перевірки суб’єктів підприємництва, що зберігають та реалізовують піротехнічні вироби, в яких взяли участь, окрім працівників пожежної служби, і фахівці управління захисту прав споживачів, і представники міліції та органів місцевої виконавчої влади.