Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 7-й тур.

22 вересня. «Динамо» — «Волинь». 4:1. Київ. НСК «Олімпійський». 11 180 глядачів. Рефері — Труханов (Харків). Голи: Ярмоленко, 19, 61, Ленс, 35, Калитвинцев, 85 — Жунич, 72.

«Дніпро» — «Олімпік». 5:0. Дніпропетровськ. «Дніпро-Арена». 9 142 глядачі. Рефері — Вакс (Хмельницький). Голи: Селезньов, 9, Бруно Гама, 50, Ситник, 75 (у власні ворота), Калинич, 77, 89.

Бомбардири: Кравець, Ярмоленко (обидва — «Динамо»), Бруно Гама («Дніпро»), Гладкий («Шахтар») — по 5 м’ячів.

І в Києві, і в Дніпропетровську господарі мали величезну перевагу над опонентами, що й втілилося у велику кількість забитих м’ячів. А «Дніпро» ще й в одноосібні лідери вийшов.

Варто сказати і про те, що бомбардирські якості останнім часом відновив динамівець Ярмоленко, котрий провів поєдинок проти «Волині» на великому піднесенні. І справа не в тому, що Андрій забив два м’ячі. Головне, що він демонстрував зразки колективної гри. Наведемо лише один епізод, котрий це підтверджує: коли Ярмоленко міг забивати ще, але вирішив, що його колега Ленс перебуває в ліпшому положенні, тому віддав йому м’яч і не помилився. Загалом злагоджені колективні дії стали чи не найголовнішою складовою перемоги «Динамо».

Те саме можна сміливо казати і про «Дніпро». Він, либонь, врахував помилки динамівців, котрі затягли із забитим м’ячем у ворота «Олімпіка» на своєму полі в третьому турі, а потім мучилися протягом матчу (тоді все завершилося нульовою нічиєю). Дніпряни забили швидкий гол (Селезньов). А серйозний «обстріл» позицій донеччан господарі відклали на другий тайм. Наприкінці  зустрічі Мирон Маркевич випустив на заміну нападника Калинича, і той віддячив тренеру за довіру двома влученнями.