Учора глава парламенту Володимир Литвин вручив відзнаки Верховної Ради ветеранам органів внутрішніх справ.
Почесною грамотою Верховної Ради України нагороджено генерал-полковника міліції Юрія Черкесова.
«Користуючись нагодою, складаю щиру вдячність за те, що ви робили в доволі не простий період, особливо, як мені видається, в роки незалежності, коли потрібно було викорчовувати, придушувати організовану злочинність», — зазначив Голова Верховної Ради. — Мені імпонує, що у вас, у гарному розумінні цього слова, є корпоративність, солідарність людей, які своє життя присвятили утвердженню правопорядку. У вас є величезний організаційний, адміністративний, командний, інтелектуальний досвід, який має бути запитаний».
Володимир Литвин сказав, що сьогодні є визначеність, відчуття певної стабільності.
Керівник парламенту зазначив: «Для нас наступний рік — рік витримки. Оскільки запропоновані новації — це той маховик, який не може швидко прокрутитися, бо країна величезна. Треба певний час і головне — розуміння того, що належить зробити».
«Сьогодні як ніколи потрібна відверта розмова. Треба буде приймати непрості рішення. Я розумію, що навколо цього буде боротьба. Єдине, чого боюся, щоб у запалі боротьби один з одним не зруйнували остаточно країну, — зазначив Володимир Литвин. — Я сподіваюсь і вірю, що ваш колективний, авторитетний голос у сфері вашої професійної діяльності звучатиме вагоміше».
Окрім того, Голова Верховної Ради вважає, що законопроект про пенсійну реформу доволі складний документ. А позицію Президента та уряду про те, що цей документ треба винести на всенародне обговорення, підтримують у парламенті.
Голову Верховної Ради Володимира Литвина і керівника апарату парламенту Валентина Зайчука нагородили орденами за заслуги від Спілки ветеранів органів внутрішніх справ.