Минулої п’ятниці Президент України Віктор Янукович зустрівся із президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Жаком Рогге (на знімку) та президентом Європейських Олімпійських Комітетів Патріком Хіккі, котрі прибули на запрошення НОК до Києва для участі в урочистостях з нагоди 20-річчя Національного олімпійського комітету України.

Провідні діячі світового спорту та Олімпійського руху — члени МОК, президенти національних олімпійських комітетів, президенти міжнародних федерацій з олімпійських видів спорту з понад 20 країн — обговорили з главою нашої держави перспективи розвитку спорту й олімпізму в Україні.

У ході зустрічі Віктор Янукович також представив почесним гостям плани України щодо проведення у 2022 році зимових Олімпійських ігор, а віце-прем’єр-міністр Борис Колесніков презентував місто Львів як потенційну Олімпійську столицю.

На завершення зустрічі Президент України нагородив «за значний особистий внесок у розвиток і популяризацію олімпійського руху в Україні» Жака Рогге орденом «За заслуги» І ступеня, а Патріка Хіккі — орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Фото з архіву «Голосу України».