Маріуполь працюватиме як звичайне українське місто і ніколи не буде під контролем ані терористів, ані сепаратистів, ані російських військових. Про це заявив Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час відвідання міста разом із міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.
Олександр Турчинов оглянув лінію оборони в Маріуполі та провів нараду з керівництвом військових підрозділів і Національної гвардії щодо організації оборони міста, здійснення протидиверсійної роботи та вжиття заходів стосовно забезпечення безпеки мирних громадян. «На превеликий жаль, усі домовленості про перемир’я не дотримуються, — сказав він. — Ці передові рубежі перебувають під обстрілом «Смерчів» і «Градів».
У цьому контексті керівник парламенту наголосив на важливості якнайшвидшого створення «потужних рубежів оборони», що дасть змогу забезпечити дієвий захист нашої країни.
Голова Верховної Ради заявив, що для України Маріуполь є «стратегічним містом», оскільки він «відкриває шлях на південь України, шлях до Криму». «Саме тому оборона Маріуполя для нас є одним із найважливіших стратегічних завдань, які сьогодні вирішують Національна гвардія і Збройні Сили України, — зазначив він. — Сьогодні вибудовується лінія активної оборони Маріуполя, яка повинна не тільки зупинити підрозділи терористичних угруповань, а й регулярні частини збройних сил Російської Федерації».
«Саме над виконанням цієї задачі працюють наші військові», — додав Олександр Турчинов.
Він повідомив, що має намір звернутися до уряду з проханням надати «потужну технічну допомогу» для зведення лінії оборони, через яку «не зможе прорватись жоден танк, жоден БТР і жодна частина агресора». Глава парламенту підкреслив, що час, який дає нам перемир’я, має бути використаний для посилення обороноздатності України, оскільки «для Росії мирний формат є не-
прийнятним і вона робитиме все, щоб зірвати мир та відновити бойові дії».
 
Прес-секретар Голови Верховної Ради України.
 

Фото з «Твіттера» Олександра Турчинова.