На чотирьох майданчиках у різних мікрорайонах Тернополя пройшли продовольчі ярмарки. Мешканці міста могли придбати продукти за цінами на десять—п’ятнадцять відсотків нижчими від базарних. Скажімо, гречка коштувала 8—9 гривень за кілограм, капуста — 3,5—4, яйця — 6,5 гривні; дешевшими були цукор, жива риба, яблука. Розмаїттям продукції вражали й пасічники. Та найбільше господинь порадував вибір м’яса за доступними цінами: кілограм сала можна було купити за 10—12 гривень, м’яса — від 25 до 35 гривень.
Аркадій і Світлана Аніни з села Боложівки Шумського району не пропускають жодного ярмарку в Тернополі. Це добра нагода продати домашню свинину. Торгують нею також в Острозі Рівненської та Нетішині Хмельницької областей. В оренді мають 25 гектарів, на яких вирощують у середньому 20 свиней. М’ясо, кажуть, екологічно чисте, адже годують поросят традиційними кашею, картоплею, овочами. Малечу випоюють молоком. Торги в Аніних йшли непогано. Коли підійшла до них, м’ясо вони практично розпродали. Залишилось трохи сала та голова.
На сільськогосподарських ярмарках, які регулярно відбуваються в обласному та районних центрах, реалізовано продукції більш як на 12 мільйонів гривень. Нині не треба нікого вмовляти везти сюди продукти. Звикли до ярмарків і продавці, й покупці, а влада обіцяє організовувати їх і надалі.