На затверджену Київрадою програму реформування та розвитку ЖКГ столиці на 2010—2014 роки потрібно більше 24 мільярдів гривень. 
Щоб узимку у квартирах усіх киян було по-справжньому тепло, а з гарячого крана текла гаряча вода, місто шукає інвесторів. А поки чиновники пропонують бізнесменам вкладати кошти у столичну «комуналку», стовпчики термометра за вікном знижуються, і в Києві дедалі частіше скаржаться на якість опалення у квартирах. Однак, як з’ясував «Голос України», виною холоднечі у квартирах деяких киян — не лише холодні чи ледве теплі батареї. Через погану теплоізоляцію «градус» із багатьох домівок виходить у прямому сенсі у вікна та двері. Побачити, куди йде тепло, допоможе тепловізійне обстеження квартири — діагностика в інфрачервоному діапазоні хвильового спектру, розповідає фахівець Артем Карявка.
За допомогою спеціального пристрою можна побачити «теплову картинку» помешкання: виміряти температуру, спостерігати динаміку теплових процесів, визначити якість та рівень теплоізоляції та режиму вологості. Технологію, якою раніше в Україні користувалися у промисловості (у тому числі, військовій), нині слідом за Європою взялися застосовувати в побуті.
Насамперед перевіряти потрібно ділянки, що безпосередньо стикаються із зовнішнім середовищем: стіни, вікна, двері. Саме тут у холодну пору року втрачаємо дорогоцінний «градус». У заміських будинках варто обстежувати стелю та підвали — тут відбувається найінтенсивніший процес теплообміну. Тепловізійне обстеження покаже і якість роботи будівельників, і тих, хто встановлював двері та вікна чи утеплював стіни. «Дотримання будівельних норм дуже легко перевірити: якщо у вас вдома взимку температура не опускається нижче 18 градусів, то ситуація нормальна; якщо ж опускається, то ви — наш клієнт».
Звичайно, можна за «дідівським» методом ходити зі свічкою по квартирі та виявляти протяги. Однак цей засіб недостатньо точний, каже Артем Карявка. «Точність сучасного тепловізора дає змогу виявити такі дефекти, які за допомогою свічки не побачити. Окрім протягів (що вже є серйозною проблемою), можна побачити не тільки місця втрат тепла, але й ті, де конденсується волога. А через це у помешканнях з’являється цвіль, вкрай шкідлива для здоров’я людини». І вже після того, як з’ясуєте, куди саме йде тепло з вашої домівки, можна перекривати йому «шляхи відступу».