Одразу на одинадцять вихованців у свято Миколи-чудотворця поповнився дитячий будинок «Пресвята родина». Це братики і сестрички тих сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які вже тут виховуються (загалом тепер їх тридцятеро). Усі вони разом з головою ОДА Михайлом Цимбалюком, владикою Тернопільсько-Зборівської єпархії УГКЦ Василієм Семенюком були присутні на Святій літургії в кафедральному соборі Тернополя. Серед почесних гостей — керівники обласних підрозділів: міліції — Федір Бортняк, МНС — Євген Лукавий, охорони навколишнього природного середовища — Орест Сінгалевич, котрі найбільше доклали зусиль для того, щоб створити комфортні умови для проживання дітей.

Але головний подарунок на дітей чекав надворі: новенький автобус, подарований головою ради директорів агрохолдингу «Мрія» Героєм України Іваном Гутою. Перед тим, як діти розмістилися, транспортний засіб освятили. Потім усі вирушили до села Петрикова, на околиці якого біля лісу розмістилися два корпуси «Пресвятої родини». Один із них — повністю оновлений. Для дітей тут створили справжню казку: просторі гарно вмебльовані спальні, начинені сучасним обладнанням санвузли, кімнати для ігор, занять, їдальні, капличка... Усе продумано до найменших дрібниць і зроблено з любов’ю до дітей. Важко повірити, що ремонт і вмеблювання здійснено менш як за два місяці.
Дитячий будинок на околиці Петрикова з’явився кілька років тому завдяки благодійним організаціям Німеччини. Нині «Пресвятою родиною» опікуються благодійний фонд «Карітас» і, зокрема, отець Андрій-Іван Говера. За словами представника «Карітасу» Володимира Козака, дитячому будинку передадуть понад 15 тисяч євро, зібраних під час акції «Різдвяна свічка» українцями, які перебувають на заробітках в Італії.
На знімку: перед посадкою в автобус.
Фото автора.