Голова фракції Народної партії у Верховній Раді Ігор ШАРОВ звернувся з депутатським запитом до Президента Віктора ЯНУКОВИЧА щодо підвищення дієвості державної політики у сфері виконання Енергетичної стратегії України на період до 2030 року.

У своєму запиті народний обранець нагадує, що рівень розвитку енергетики держави має вирішальний вплив на стан її економіки, розв’язання проблем соціальної сфери та рівень життя людини. «Оскільки однією з найважливіших складових добробуту у цивілізованих державах є забезпечення населення теплом та електроенергією, метою соціальної держави — всебічне забезпечення добробуту громадян, а Конституцією України передбачено їх право на достатній життєвий рівень та безпечне для життя і здоров’я довкілля, запорукою реалізації конституційного права має стати повне, надійне та екологічно безпечне задоволення потреб населення і суспільного виробництва в енергетичних продуктах», — вважає Ігор Шаров.

Однак, на думку керівника фракції Народної партії, розроблена у 2006 році Енергетична стратегія України на період до 2030 року так і залишається за сучасних умов неефективною. Саме тому, вважає І. Шаров, назріла гостра необхідність підвищення дієвості державної політики у цій сфері. Ігор Шаров просить Віктора Януковича дати доручення вжити всіх необхідних заходів у підвищенні дієвості державної політики у сфері виконання Енергетичної стратегії України на період до 2030 року.