Народний депутат Микола Рудченко (Народна партія) привіз у Словечне Овруцького району комплект дзвонів — у подарунок місцевому храму. Розповів, що коли побував тут у кінці жовтня і почув, як б’є старий дзвін, то дуже здивувався:

— Це було все одно, що почепити гусеницю від трактора і стукати по ній, — так передав свої враження.

Тож і вирішив відгукнутися на прохання парафіян і священика. На одному з київських підприємств погодилися відлити дзвони, але за умови, що їм нададуть комплектуючі, адже дзвони — це дуже складні вироби, тож не так просто домогтися, щоб звук був і гучний, і чистий та виразний.

Освячення нових дзвонів, яке провів архієпископ Овруцький і Коростенський Віссаріон, стало знаковою подією для всіх жителів цього великого села (Словечне колись було райцентром). Люди тут вірять: церковний дзвін очищає душу, просвітлює думки.

Наступна адреса візиту народного депутата — родина Довбашів. Сюди неждано-негадано прийшла біда. Син Микола був як усі: нормально вчився, любив займатися спортом, не пив, не курив. І раптом тяжка недуга -втратив здатність пересуватися. Можна уявити собі, як почуває себе хлопець у 23 роки, коли він прикутий до ліжка. Микола Миколайович привіз своєму тезці коляску й пообіцяв усіляко посприяти з лікуванням; а його молодшій сестрі — допомогти здобути освіту медика.

Того самого дня народний депутат побував також у дитсадку Словечного, вручив дітям солодощі.

Звичайно, журналісти просто не могли не попросити народного депутата прокоментувати чергову бійку у Верховній Раді. Коротко його оцінку можна передати так: тих, хто ганьбить Україну на весь світ, треба було б просто виводити зі складу депутатів — це був би найкращий урок для інших. Микола Миколайович також переконаний, що треба повернутися до змішаної системи виборів, щоб депутати-мажоритарники відчували відповідальність перед виборцями свого округу. А ще він за те, щоб голосування було не добровільною справою, а обов’язком кожного громадянина, і не було так, що на вибори приходить лише сорок відсотків...

Житомирська область.