Чого тут більше: політики чи криміналу
Чинний режим посилює репресивні дії проти опозиції і своїх політичних опонентів. На цьому під час учорашнього брифінгу в парламенті наголосив екс-голова СБУ Олександр Турчинов. 
За його словами, свідченням цього може слугувати чергове затримання представника уряду Юлії Тимошенко. Так, екс-міністра екології Юрія Філіпчука було викликано на допит до Генеральної прокуратури, звідки він не повернувся. Його затримання пов’язують із діяльністю компанії «Венко». Нагадаємо, свого часу компанія «Венко» мала розробляти шельф Чорного моря, але уряд Тимошенко скасував угоду. «Розповідаючи байки про замовні аудити, обливаючи брудом своїх політичних опонентів, влада чітко й системно працює за схемою помсти тим людям, які захищали державні інтереси, які кинули виклик мафії, що хотіла встановити повний контроль над Україною», — наголосив О. Турчинов. Він переконаний: і Міністерство екології, і Кабінет Міністрів діяли в інтересах держави, в межах чинних законодавства й Конституції. «Ми повернули українському народу його надбання, яке може забезпечити енергетичну безпеку України на десятиліття». На переконання політика, стосовно «Венко» відпрацьовується та само схема, яка була задіяна з «Росукренерго», — звернення до Страсбурзького суду, мирова угода за рахунок інтересів держави.
Крім того, за словами О. Турчинова, для того, щоб кинути своїх опонентів за грати, влада повертається до справ часів Кучми. Так, відновлено розслідування справи стосовно народного депутата Андрія Шкіля («БЮТ-«Батьківщина»), який був активним учасником руху «Україна без Кучми». Екс-голова СБУ констатував: «Я вважаю вищим цинізмом відновлення справи проти людей, які виступали проти влади, що спробувала приховати страшне вбивство журналіста Георгія Гонгадзе».