У Луцьку відбулася презентація дитячої книжечки «Навчаймось бачити разом». Її автор — голова правління Волинської обласної дитячої організації «Центр розвитку дитини», завідувач Луцької міської психолого-медико-соціальної консультації Людмила Вознюк намагається відповісти на питання, як навчити малюків розуміти проблеми незрячих людей, чому важливо змалку навчати дитину берегти свій зір.
На презентації відзначалося, що в Луцьку близько трьох тисяч дітей мають проблеми із зором, і часто здорові ровесники ставляться до них упереджено.
Книжечка містить спеціальну сторінку, надруковану шрифтом Брайля, і здорові хлопчики та дівчатка можуть на дотик відчути всю складність такого читання.
Участь у створенні видання взяли й вихованці Луцької художньої школи. Їхні малюнки розповідають, якими вони бачать проблеми незрячих.
«Навчаймось бачити разом» — це перша книжечка із серії для дошкільнят «Час пізнавати». Дві наступні будуть присвячені проблемам глухонімих діток та діток, які пересуваються на візках.