У Ясинуватському районі (Донецька обл.) розпочато будівництво оптового ринку сільськогосподарської продукції «Донбас». Це перший об’єкт, який споруджується в рамках державної цільової програми. «Ринок стане одним із найбільших на південному сході України», — розповів заступник голови обласної державної адміністрації Кім Берестовий.
Після відкриття ринку тут працюватимуть півтори тисячі осіб. Влада обіцяє доступні ціни без посередників та продукцію від виробників. На ринку будуть споруджені спеціалізовані термінали для торгівлі овочами, фруктами, м’ясом та м’ясопродуктами, молочними продуктами, рибою та квітами. Передбачаються склади, логістична платформа, виставкові та офісні приміщення, овочесховища, лабораторія контролю безпеки продукції.
Будівництво ринку обійдеться у 388 мільйонів гривень, які будуть вкладені протягом чотирьох років. Термін окупності проекту — сім з половиною років.
Загалом державна цільова програма будівництва оптових ринків сільськогосподарської продукції передбачає спорудження в Україні 25 ринків. Орієнтовний обсяг коштів на виконання програми — 4 мільярди гривень. У першу чергу вирішено спорудити такі об’єкти у містах, які прийматимуть Євро-2012, — Донецьку, Львові та Києві.
Вл. інф.