Трубу з поліпропілену довжиною п’ятсот метрів, прокладену по дну Дністра, виявили оперативники Вінницького обласного управління СБУ та прикордонники Могилів-Подільського прикордонного загону.
У такий спосіб спритники переправляли спирт з українського на молдовський берег. Як пояснили у прес-службі УСБУ у Вінницькій області, встановлення такого спиртопроводу неможливе без застосування спеціальної техніки. Дністер — річка швидкоплинна. Незважаючи на це, трубу надійно закріпили на триметровій глибині. Виявили її у Ямпільському районі. Починався спиртопровод на обійсті одного з жителів села. Запах спирту, яким просякнута труба, дає підстави припускати, з якою метою її використовували. Хто саме, нині встановлює слідство.
У листопаді ц. р. слідчі СБУ порушили кримінальну справу за фактом контрабанди на україно-молдовському кордоні 16 тонн спирту. Трохи раніше до різних термінів ув’язнення засуджено п’ятьох членів організованого злочинного угрупування, затриманих за контрабанду через Дністер 14 тонн тієї ж продукції, повідомила кореспонденту «Голосу України» керівник прес-служби УСБУ у Вінницькій області Ірина Єрмолова.