Митний кодекс буде винесено на розгляд Верховної Ради вже в лютому 2011 року. Про це під час зустрічі з представниками митних служб Європейського Союзу повідомив глава профільного парламентського комітету Віталій Хомутиннік.
«Ми плануємо за півтора місяця спільними зусиллями доопрацювати оновлену версію кодексу. А з лютого наступного року почати процедуру його розгляду в парламенті», — підкреслив він.
Народний обранець нагадав, що українському митному законодавству — шість років, і за цей час назріла потреба змінити певні положення й привести його у відповідність із європейським законодавством.
Віталій Хомутиннік зазначив, що для комітету дуже важливе спілкування з міжнародними інститутами. «Ми  провели кілька зустрічей із представниками профільного комітету Словаччини та Польщі й маємо певні напрацювання», — повідомив він.
Звертаючись до гостей, народний депутат підкреслив: «Ми хотіли б бачити в вас надійних партнерів. Для нас це дуже важливо й корисно. Тільки спільними зусиллями, з допомогою ваших рекомендацій, ми зможемо прийняти корисний, правильний і якісний продукт».
А дипломат у представництві Європейського Союзу в Україні Михаель Фогель пообіцяв залучити експертів із Брюсселя, що мають відповідний досвід роботи, до розробки нашого законодавства.