Народний депутат України, лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк просить Генпрокуратуру скасувати підписку про невиїзд Юлії Тимошенко і порушити кримінальну справу за фактом побиття парламентаріїв у Верховній Раді.
У депутатському запиті, який розповсюдила прес-служба «ФЗ», Арсеній Яценюк вимагає перевірити, чи законно порушено кримінальну справу. У разі виявлення порушень він просить вжити заходів щодо закриття цієї справи.
«Судячи з повідомлень у засобах масової інформації, є підстави припустити, що кримінальна справа проти Тимошенко порушена не з міркувань відновлення законності, а з метою політичних переслідувань. Саме так можна пояснити оголошення Генпрокуратури про взяття з Юлії Тимошенко підписки про невиїзд. Добре відомо, що правоохоронні органи мають усі можливості контролювати пересування будь-якої особи і в разі необхідності можуть перешкодити їй виїхати за межі будь-якого міста чи країни. В цій ситуації підписка про невиїзд виглядає як політичний тиск на опозиційного політика», — пояснив лідер «Фронту змін».
Крім цього, Арсеній Яценюк вимагає від Генпрокуратури негайно порушити кримінальну справу за фактом побиття депутатів у Верховній Раді позавчора. «Реальні злочини тепер скоюють прямо в залі парламенту, перед фото- і відеокамерами», — наголосив він.