25 молодих вчених, переможців обласних конкурсів, отримали від голови ОДА ноутбуки, а три кращі ради молодих вчених (Українського державного хіміко-технологічного університету, Дніпропетровського державного аграрного університету та Дніпропетровського національного університету ім. Гончара) — мультимедійні проектори.

Дніпропетровщина — єдина область в Україні, де проводяться конкурси серед молодих учених, зазначив голова ОДА Олександр Вілкул. Цього року на підтримку талановитої молоді обласний бюджет виділив майже два мільйони гривень. Зокрема, фінансування конкурсу «Молоді вчені — Дніпропетровщині» збільшили вчетверо. Суми матеріальних заохочень стали суттєвими — від 51 до 68 тисяч гривень для одного науковця — і наблизилися до європейських стандартів.

Кількість бажаючих виставити свої проекти на розсуд журі зростає. У конкурсі «Кращий молодий вчений» було 174 учасники з дев’яти вищих навчальних закладів та п’яти наукових установ — у півтора рази більше, ніж торік. На момент подання заявки їхній вік мав не перевищувати 35 років.

Пріоритетні напрями наукових проектів — дослідження у галузі технічних наук, економіки, інновацій, фізики, математики, інформатики, біології, медицини, хімії, екології.