Комітет з питань правосуддя рекомендує парламенту відхилити зміни до Кримінально-процесуального кодексу України (щодо приведення окремих положень Кодексу у відповідність із Конституцією та Кримінальним кодексом України).

На засіданні комітету зазначалося, що «суб’єктом права законодавчої ініціативи враховано частину зауважень, проте залишилися без будь-якої корекції пропозиції щодо нової редакції статті 3, зміни до статей 68 і 229 Кримінально-процесуального кодексу».
Під час обговорення члени комітету висловили низку зауважень до законопроекту. На думку народних депутатів, здебільшого його положення не узгоджуються з вимогами міжнародних договорів, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою, а також з нормами інших законодавчих актів України.
Крім того, вказувалося на те, що зміни, якими пропонується із статей 63, 287, 300 вилучити слова «громадський обвинувач», «громадський захисник»; у пункті 11 статті 32 слово «дружина» замінити на словосполучення «один із подружжя»; в пункті 6 частини 1 статті 433 замість слова «підмовник» вжити вислів «підбурювач» — є несуттєвими і їх прийняття не приведе до досягнення задекларованої мети проекту. Водночас, підкреслювали парламентарії, існування у Кримінально-процесуальному кодексі зазначених формулювань (які справді є певними недоліками) не впливає на якість кримінального провадження на всіх його стадіях і не призводить до порушення процесуальних прав і законних інтересів учасників кримінального судочинства.
Члени комітету акцентували увагу на тому, що Головне науково-експертне управління апарату Верховної Ради України, Верховний Суд, Генеральна прокуратура, Міністерство юстиції, наукові установи та організації у своїх висновках до законопроекту вказують на його недоцільність та недосконалість і пропонують за результатами розгляду в першому читанні відхилити.