Таку назву має звіт міжнародної неурядової організації «Human Rіghts Watch», підготовлений на основі досліджень, проведених співробітниками організації в першій половині цього року в Україні. Про результати цього дослідження представники організації — директор програм у справах біженців Білл Фрелік та старший науковий співробітник відділу у справах дітей Сімон Троллер — ознайомили голову парламентського Комітету з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олега Зарубінського.
Олег Зарубінський висловив вдячність організації за аналіз ситуації щодо шукачів притулку в Україні і підкреслив, що після набуття чинності Угодою про реадмісію між Європейським Союзом та Україною (з 1 січня поточного року) відбувається повернення в Україну нелегальних мігрантів, які потрапили на територію країн ЄС через її територію.
Парламентарій ознайомив співрозмовників із законотворчою роботою комітету стосовно вдосконалення законодавства у сфері захисту прав мігрантів і біженців, а також відстоювання національних інтересів України в боротьбі з нелегальною міграцією. «Саме члени комітету були неухильними «лобістами» створення спеціального органу виконавчої влади, який повною мірою відповідав би за роботу з мігрантами і біженцями, тож утворення Державної міграційної служби України відповідно до Указу Президента №1085\2010 можна тільки вітати»,— підкреслив О. Зарубінський.
За повідомленнями інформаційного управління апарату Верховної Ради.