Нині ще зарано говорити про проведення масштабної адміністративно-територіальної реформи. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник. Сьогодні, на його переконання, розпочалися лише адміністративні зміни, і скорочення державного апарату — це лише один із багатьох кроків.
На думку народного депутата, потрібно щонайменше десять років, щоб державницьке мислення стало неодмінним атрибутом усіх можновладців. А це, за його словами, можливо лише за умов кадрового оновлення.
Водночас регіонал переконаний: опозиція не має морального права критикувати владу за рішуче просування реформаторським курсом. «Дії нинішньої опозиції під час її урядування я назвав би злочинною бездіяльністю. Окрім розмов про побудову нової країни, вони не зробили жодного практичного кроку. Це стосується не лише економіки, а й таких питань, як євроінтеграція, розвиток демократичних інституцій, свободи слова. Нинішня опозиція лише обіцяла людям Громадське телебачення, а реальні дії у цьому напрямі здійснено лише після того, як Президентом держави став Віктор Янукович. То хто справжній демократ? Хто на ділі, а не на словах хоче, щоб Україна стала демократичною і правовою державою?» — наголосив політик.
Сьогоднішня адміністративна реформа, зазначив В. Олійник, — це демонтаж старої системи, яка працювала на себе, а не на людей. Наступним, за його словами, має стати якісне структурування системи центральної виконавчої влади. «Адже, щоб навести порядок у країні, ліквідувати дублювання, що, по суті, означає відсутність відповідальності чиновника, потрібно переглянути функції міністерств», — зазначив депутат-регіонал і додав, що зміни — це серйозний струс для всього суспільства. Але іншого шляху немає.