В Ужгороді створять контактний пункт для потенційних інвесторів, які мають намір вкласти кошти в розвиток економічного потенціалу Закарпаття. Про це повідомив посол Великої Британії в Україні Роберт Лі Тернер під час зустрічі з ужгородським міським головою Віктором Погорєловим.
Прийняв посла Великої Британії, який уперше відвідав Закарпаття за два роки дипломатичної служби в нашій державі, і голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида. Дипломат передусім цікавився інвестиційним кліматом та умовами ведення бізнесу. Створювати сприятливі умови для підприємців на загальнодержавній законодавчій основі може кожне місто і регіон окремо, наголосив британський гість.
Закарпаття може надати гарний приклад — з огляду на значну кількість підприємств з іноземними інвестиціями, які тут працюють. Сприятиме співробітництву і вирішення проблеми візового режиму: від спрощення — до скасування, вважає британський дипломат.
Не виключено, що іноземних партнерів зацікавить рекреаційно-лікувальна галузь. Роберт Лі Тернер розповів, що добре знає про мінеральні води Закарпаття і з задоволенням їх споживає.