За словами міністра промислової політики, палива та енергетики АРК Ігоря Зосимова, необхідно розробити програму з фінансування газовидобутку на шельфі Чорного моря державним акціонерним товариством «Чорноморнафтогаз».
«55 відсотків своїх потреб у газі ми задовольняємо видобутком «Чорноморнафтогаза». Але сьогодні в підприємства є проблеми. Головна — це беззалишкове виділення коштів центральним бюджетом на геологічну розвідку», — розповів міністр журналістам. За його словами, для того, щоб збільшити видобуток газу, необхідно посилити геолого-розвідувальні роботи, на що потрібно близько 300 мільйонів гривень на рік. Сьогодні окремої програми з розвитку «Чорноморнафтогаза», що враховувала б усі потреби газівників і нафтовиків, немає.
Крім того, зазначив Ігор Зосімов, серед найважливіших завдань нафтогазового комплексу Криму головні — забезпечення безперебійного газопостачання споживачів, розробка єдиної схеми повної газифікації населених пунктів півострова, а також подальше облаштування Одеського газового родовища й Суботинського нафтового родовища, доосвоєння Архангельського газового родовища. При цьому, на його думку, під час цих процесів особливу увагу приділять екологічній безпеці.