На складність електрифікації нових вулиць поскаржилися селяни голові Рівненської ОДА Василю Берташу під час виїзних прийомів громадян. Керівник узявся розв’язати проблему і доручив внести зміни до відповідної програми.
Пропозицію підтримали й депутати Рівненської обласної ради: вони погодилися спрямувати на електрифікацію нових вулиць у селах додатково понад 400 тисяч гривень з обласного бюджету. Їх розподілять між районами, які готові виділити удвічі більші суми для співфінансування, зокрема: Рокитнівським, Володимирецьким, Сарненським, Зарічненським, Млинівським, Радивилівським і Рівненським. Ще 20 відсотків суми, необхідної на електрифікацію, має профінансувати сільська казна. Таким чином, з бюджетів усіх рівнів на нові електромережі виділяють половину необхідної суми, решту мають заплатити господарі осель.
Загалом програма розрахована до 2015 року. До неї увійшли 417 населених пунктів, де електрифікації потребують понад 36 тисяч нових споживачів. Задля цього заплановано будівництво ліній електромереж і встановлення потужних трансформаторних підстанцій, які відповідали б вимогам сьогодення, наголошує Василь Берташ. Адже кількість і потужність побутової техніки, а також приладів, які використовують селяни для полегшення господарювання, щоразу зростає. Натомість мережі залишаються немодернізованими, що призводить до частих перебоїв в електропостачанні. Відтак, наступного бюджетного року на електрифікацію заплановано спрямувати понад півтора мільйона гривень субвенції з обласного бюджету, а райони та села вже нині мають зарезервувати кошти для співфінансування.
 
Рівне.